Kā tikt vaļā no Parādiem? - 5 Noderīgi Padomi
Nepieciešamais risinājums
3000
Drošs, ātrs pieteikums uzziniet savas iespējas 1 h
Atpakaļ 24.08.2023 | Padomi

Kā tikt vaļā no Parādiem? - 5 Noderīgi Padomi

Jums ir vairāki aktīvi parādi un bažas par to, kā tos atmaksāt? Nekādā gadījumā neizvairieties no saistību pildīšanas, jo tas var radīt tikai vēl vairāk problēmu. Pastāv daudz un dažādas iespējas, kas var palīdzēt, līdz ar to katrs var atrast savai situācijai piemērotāko. Galvenais - saglabājiet mieru! Mēs Jums palīdzēsim! Šajā rakstā esam apkopojuši 5 noderīgus padomus, kā tikt vaļā no parādiem.

5 noderīgi padomi, kas palīdzēs tikt vaļā no parādiem

#1 Pārskatiet un optimizējiet savu budžetu!

Lai veiksmīgi atmaksātu parādu, sākumā vajadzētu pārskatīt un optimizēt savu budžetu - kamēr vien Jums ir aktīvs parāds, tā ir Jūsu galvenā finansiālā prioritāte! Apkopojiet visus savus ienākumus un izdevumus, lai saprastu jomas, kurās, iespējams, tērējat par daudz. Šajā sakarā svarīgi spēt nodalīt savas vēlmes un vajadzības, jo, kamēr parāds tiek atmaksāts, Jums vajadzētu pēc iespējas atteikties no vēlmēm.

Budžeta optimizēšana un ''jostas pievilkšana'' var būt sarežģīts uzdevums, bet nepadodieties - atcerieties, ka tās ir tikai īstermiņa grūtības! Jo ātrāk atmaksāsiet parādu, jo ātrāk varēsiet atļauties tērēt citur. Iespējams, tādā veidā Jūs spēsiet iedzīvināt kādu veselīgu finanšu paradumu.

Atcerieties - lai budžets darbotos, tas regulāri jāpārskata un, ja nepieciešams, jāpielāgo! Lielākā daļa no izdevumiem var būt mainīga, tādēļ vismaz reizi ceturksnī pārskatiet savus naudas tērēšanas paradumus un arvien meklējiet iespējas, kur Jūs varat ietaupīt, lai novirzītu līdzekļus parāda atmaksai. Regulāri uzraugot budžetu, Jūs spēsiet kontrolēt savas finanses un finanšu mērķus sasniegt vēl ātrāk.

#2 Palieliniet savus ienākumus!

Ienākumu palielināšana vienmēr ir laba ideja! Pat tad, ja Jūsu pašreizējā profesija vai arī kvalifikācija neparedz augstāku atalgojumu, iespējas, kā palielināt ienākumus, ir daudz un dažādas. Apdomājiet - varbūt Jums ir kāds hobijs, kuru ir iespējams pārvērst peļņā? Varbūt varat piedāvāt kādas savas prasmes apgūt kursos? Varbūt Jums ir kādas nevajadzīgas, kā arī neizmantotas lietas, kuras var pārdot? Ienākumu palielināšana ir veids, kā parādsaistību radītais finanšu slogs var kļūt mazāks, tādējādi paverot lielākas iespējas atmaksāt parādus. 

#3 Komunicējiet un centieties vienoties par izdevīgākiem atmaksas nosacījumiem!

Aizdevējs - neatkarīgi no tā, vai tas ir draugs vai finanšu kompānija, vienmēr ir ieinteresēts atgūt naudu, tādēļ vienmēr ir vērts izrādīt iniciatīvu un komunicēt. Īpaši, ja radušās problēmas ar kredīta atmaksu - tādā gadījumā noteikti neignorējiet aizdevēju, bet gan komunicējiet un centieties vienoties par izdevīgākiem atmaksas nosacījumiem!

Ir vairākas iespējas, kā mazināt parādu radīto slogu - iespējams, varat pagarināt kredīta atmaksas termiņu, tādējādi samazinot ikmēneša maksājumu vai, piemēram, ja Jums ir vairāki aktīvi kredīti, apvienot tos, tādējādi samazinot procentu likmes un gūstot kontroli pār izdevumiem. Kredītu apvienošana ir viena no populārākajām pieejām, kad vairāki naudas aizdevumi dzen izmisumā, turklāt ir situācijas, kurās iespējama kredītu apvienošana ar sliktu kredītvēsturi/kredītu apvienošana ar sabojātu vēsturi, tādēļ nepadodieties, bet noskaidrojiet, kādas iespējas Jums var piedāvāt Jūsu aizdevējs! 

#4 Izmantojiet sniega bumbas metodi!

Sniega bumbas metode ir viens no visbiežāk izmantotajiem paņēmieniem, kas palīdz veiksmīgi atbrīvoties no parādsaistībām, kad tās ir vairākas. Šī metode ietver sevī sekojošu rīcības plānu:

  • Sākumā koncentrējaties uz to, lai vispirms atmaksātu savu mazāko parādu. Veltiet visus brīvos naudas līdzekļus mazākā parāda apmaksai, vienlaikus turpinot veltīt minimumu pārējiem parādiem. 
  • Kad mazākais parāds jau ir atmaksāts, koncentrējieties uz nākamo mazāko parādu. Un tā rīkojieties, kamēr tiek atmaksāti visi parādi. 

Šī metode nodrošina sava veida azartu atmaksāt mazāko parādu pēc iespējas ātrāk, tādējādi palīdzot noturēt motivāciju attiecībā uz mērķa sasniegšanu. Īpaši ātrs atmaksas progress būs gadījumā, ja Jums ir mazi parādi, kurus iespējams atmaksāt īsā laika posmā. Tāpat varat izmantot lavīnas metodi, kas paredz pretēju darbības plānu - sākt ar savu lielāko parādu.

#5 Neizmantojiet citus aizdevumus!

Viens no populārākajiem veidiem, kā tikt vaļā no parādiem, ir izmantot citu aizdevumu, lai segtu esošo. Tomēr tajā pašā laikā tas ir ātrākais veids, kā radīt nebeidzamu maksājumu un saistību apli, tādēļ šādu metodi nevajadzētu izmantot arī tad, ja liekas, ka citas izejas nav! Galu galā tas radīs tikai vēl lielāku finanšu slogu, un ievērojami attālinās brīdi, kad spēsiet atbrīvoties no parādiem. Noderīgi parāda atmaksai var būt citi finanšu kompāniju pakalpojumi, piemēram, augstāk minētā nebanku kredītu apvienošana.

Parāds nav brālis, tādēļ labākais, ko darīt, ir to atmaksāt. Parādu atmaksa, protams, nav viegls uzdevums - tas pieprasa lielu gribasspēku un stingru disciplīnu, tādēļ centieties nesalūzt jau pie pirmajām uzvarām un turpiniet iesākto! Līdz parāda nonākšanai tiesā Jums ir vairākas iespējas, kā risināt radušos finansiālo situāciju. Ceram, ka atmaksāt parādus palīdzēs arī mūsu apkopotie padomi. Lai izdodas!