Aizdevums Internetā - 5 Izplatītākie Mīti
Nepieciešamais risinājums
3000
Drošs, ātrs pieteikums uzziniet savas iespējas 1 h
Atpakaļ 24.08.2023 | Aizdevums

Aizdevums Internetā - 5 Izplatītākie Mīti

Attīstoties tehnoloģijām un mainoties cilvēku ieradumiem, arvien vairāk cilvēku vēlas saņemt pakalpojumus sev ērtā vietā un laikā, tādēļ vairums pakalpojumu mūsdienās tiek piedāvāti interneta vidē.

Viens no tiem - aizdevums. Šis finanšu pakalpojums vienmēr ir bijis ļoti apspriests un strīdīgs temats arī ārpus interneta vides, taču, kad iespēja saņemt aizdevumu parādījās interneta vidē, kļuva izplatīti dažādi mīti.

Plānojat izmantot tādu iespēju kā aizdevums? Lai Jūs vajadzības gadījumā spētu pieņemt pārdomātu un objektīvu lēmumu, esam apkopojuši 5 izplatītākos mītus par aizdevumu internetā!

#1 Pieteikties aizdevumam internetā ir sarežģīti

Viens no izplatītākajiem mītiem par aizdevumiem interneta vidē - pieteikšanās tiem ir sarežģīta un prasa daudz laika. Tas, protams, atkarīgs no aizdevuma veida, taču aizdevumi interneta vidē parādījās galvenokārt tādēļ, ka tas ir ērtāk klientiem, pamatīgi atvieglo pieteikšanās procesu un naudas saņemšanu.

Lai pieteiktos aizdevumam internetā, viss, kas nepieciešams, ir internets un viedierīce. Tālāk nepieciešams apmeklēt izvēlētā aizdevēja mājaslapu un aizpildīt pieteikumu, kurā tiek prasīta informācija par aizņēmēju. Pieteikumu var aizpildīt aptuveni 10 minūšu laikā. 

#2 Aizdevumi internetā pieejami ikvienam

Par spīti tam, ka aizdevumi mūsdienās pieejami arī interneta vidē, tas nemaina faktu, ka aizdevējs rūpīgi izvērtē katru pieteikumu, lai izlemtu, kam izsniegt prasīto summu. Kritēriji, kuriem jāatbilst, lai saņemtu kredītu, pie dažādiem aizdevējiem var atšķirties, bet vairumā gadījumu aizņemties var tie, kas atbilst sekojošiem kritērijiem:

  • Vecums vismaz 18 gadi (atsevišķos gadījumos kredītu izsniedz cilvēkiem no 20 gadu vecuma);
  • Deklarēta un faktiska dzīvesvietas adrese Latvijā;
  • Regulāri, pietiekami un oficiāli ienākumi;
  • Aktīvs mobilā tālruņa numurs un e-pasta adrese;
  • Bankas konts kādā no Latvijas komercbankām;
  • Latvijas Republikas pilsonis vai nepilsonis ar pastāvīgo uzturēšanās atļauju;
  • Pozitīva kredītvēsture.

#3 Aizdevums internetā rada lielu finanšu slogu

Šis ir sabiedrībā izplatītākais mīts, kas līdz ar kredītu parādīšanos interneta vidē kļuvis vēl izplatītāks. Tomēr tas, kādu finanšu slogu rada kredīts, galvenokārt atkarīgs no paša aizņēmēja - ja izmantota tāda iespēja kā aizdevums internetā, tas nenozīmē, ka aizņēmējam uzreiz radīsies problēmas ar finansēm un parādi. Par spīti tam, ka klienta kredītspēju izvērtē aizdevējs, to vajadzētu darīt arī pašam aizņēmējam - jo rūpīgāk tiks izvērtēta kredīta nepieciešamība un nosacījumi un jo godprātīgāk aizņēmējs pildīs savas līgumā nostiprinātās saistības, jo lielāka iespēja, ka kredīts neradīs finanšu slogu.

Jāņem vērā, ka bez likumdošanas Latvijā finanšu pakalpojumu nozari stingri regulē un uzrauga Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, tādēļ aizdevēji aizdevumiem internetā un arī citās vidēs nav iespējams piemērot kādus īpašus vai pašu izdomātus nosacījumus, kas var apgrūtināt aizdevuma atmaksas procesu. Turklāt, visi atmaksas nosacījumi, t.sk. aizdevuma summa, ikmēneša maksājums un procentu likmes tiek nostiprināti līgumā, kas ir jāparaksta abām pusēm - gan aizdevējam, gan aizņēmējam. 

#4 Aizdevumiem internetā ir stingri nosacījumi, nevar vienoties par to maiņu

Protams, katra aizdevuma saņemšanai, t.sk. aizdevumiem internetā ir savi nosacījumi, taču tas nenozīmē, ka tie ir tik stingri, ka nekādos apstākļos nevar vienoties ar aizdevēju par to maiņu. Ar to, kādi ir konkrētā kredīta nosacījumi, aizņēmējam ieteicams rūpīgi iepazīties vēl, pirms tiek noslēgts aizdevuma līgums. Ja vēlaties mainīt kredīta nosacījumus, vajadzības gadījumā nepieciešams sazināties ar aizdevēju un izstāsīt savu situāciju, ko un kādēļ vēlaties mainīt - komisijas maksājumu, ikmēneša maksājuma datumu, kredīta atmaksas termiņu, procentu likmi vai citus nosacījumus. Liela daļa aizdevēju ir ļoti atvērti aizdevuma nosacījumu maiņai un atsevišķus nosacījumus piedāvā mainīt bez maksas, tomēr jāņem vērā, ka vairumā gadījumu par to var tikt prasīta papildu samaksa. 

Par kredīta nosacījumu maiņu ar aizdevēju var diskutēt gan pirms līguma parakstīšanas, gan atmaksas gaitā. Tomēr jāņem vērā, ka var būt nosacījumi, kuru maiņa tad, kad noslēgts līgums, vairs nav iespējama, piemēram, zemākas procentu likmes, t.sk. gada procentu likme. 

#5 Atmaksāt aizdevumu internetā ir sarežģīti

Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, vienkārša ir ne tikai pieteikšanās aizdevumam interneta vidē, bet arī tā atmaksa. Sarežģīt aizdevuma atmaksas procesu var tikai pats aizņēmējs, ja godprātīgi nepilda kredīta saistības vai, vēl sliktāk, ignorē aizdevēju. Lai padarītu atmaksas procesu ērtāku, pēc līguma noslēgšanas un naudas saņemšanas katram klientam tiek izveidots arī aizdevēja mājaslapas lietotāja profils, kurā vienmēr var apskatīt visu ar kredītu saistīto informāciju, t.sk. aizdevuma summu, atmaksas termiņu, mēneša maksājuma apjomu, aizdevēja rekvizītus u.c. Aizdevēji ir ieinteresēti, ka kredītu ir iespējams atmaksāt pēc iespējas veiksmīgāk, tādēļ vienmēr ir atvērti komunikācijai un labprāt atbild uz aizņēmēja jautājumiem. 

Latvijā un citur pasaulē valda dažādi mīti par aizdevumiem internetā, kas vairumā gadījumu nav patiesi, tādēļ, pieņemot lēmumu aizņemties, nevajadzētu paļauties vien uz mītiem - pirms aizņematies, vajadzētu izpētīt visu pieejamo informāciju aizdevēju mājaslapās, rūpīgi izvērtēt aizdevuma nepieciešamību, piemērotību situācijai, kā arī savas iespējas to godprātīgi atmaksāt. Šādi jārīkojas, neatkarīgi no tā, vai izmantojat nebanku vai bankas kredītu, ilgtermiņa vai īstermiņa kredītu. Lai izdodas pieņemt gudrus naudas lēmumus, kas nerada slogu Jūsu budžetam!